Låt lysrörsarmaturernas LED-belysning lysa

26 oktober 2021 jonas olsson

editorial

Det finns många sånger om ljus som lyser upp, framförallt julsånger. De har alla budskapet att ljusen ska lysa upp tillvaron där man är och få en att känna sig mindre ensam. För så är det ju, ett ljus lyser upp och skapar många gånger trivsel. Beroende på hur ljuset är placerat kan det skapa oroväckande skuggor. Rätt placerat kan ljuset ta bort skrämmande skuggor och ge trygghet.

Var aktsam med barn och djur

Sedan finns aspekten med barn och djur när det gäller ljus. Felplacerat kan ett stearinljus bli en direkt livsfara. Det är därför bra att man kan komplettera med annan belysning när man vill lysa upp ett rum. Att ha en ordentlig belysning är ett måste många gånger. Det kan hända att man tappat små saker som inte syns om man inte har en bra belysning. Andra platser där det är bra med lysrör är i garage och verkstäder.   

Nya lysrör ger ett nytt ljus i rummet

Många förknippar lysrör med de gamla lysrören som drog mycket el och innehöll kvicksilver. Idag kan man skaffa lysrör som drar betydligt mindre el än de gamla. Dessutom utstrålar de inte så mycket värme heller vilket gör dem säkrare i ljusarmaturerna. Ska man köpa nya led lysrörsarmaturer är https://ledmegastore.se/19185-led-lysrorsarmaturer en bra sida att handla ifrån. De har ett stort sortiment inom lysrör som passar flera olika typer av lampor.

Att byta ut lampor successivt mot LED gör att man både sparar pengar och miljö. Förutom att LED-lysrören drar mindre el så håller de längre än de gamla lysrören, så man behöver inte byta så ofta. Bara för att man har lysrör i LED behöver man inte säga att man är en upplyst människa. Man kan nöja sig med att känna att man gjort en god insats för både miljön, rummet och den egna plånboken. 

 

Fler nyheter