Kundklubb för speciellt inbjudna

08 september 2020 Lily Hansen

Även om de flesta kundklubbar är öppna för alla kunder så ger det ofta en lite speciell känsla. Det kan göra att man känner sig lite extra för företaget som man handlar hos. Förutom att få del av lojalitetsprogrammet i en kundklubb så kan man även få annat som förmedlar känslan av samhörighet.

Det som oftast krävs för att få vara medlem i en kundklubb är att man är kund. Ibland kan man få ett erbjudande efter att man handlat en eller flera gånger. Men ofta är det något som man erbjuds direkt vid första inköpet. Så även om det inte krävs en speciell inbjudan så ska man ändå vara kund för att få vara med.

 

Snabbt och lätt

De kundklubbar som man går med i som privatperson brukar vara mycket enkla att ansöka till. Ibland kan det till och med räcka med namn, personnummer och mailadress. Smidigt idag är också att man kan ansluta sig med sitt kredit- eller betalkort. Poäng och eventuella rabatter noteras automatiskt utan att man själv ska behöva komma ihåg det.

Det smidiga med att endast uppge sitt personnummer eller betalkort är att man inte behöver fler kort i sin plånbok. De tjocka plånböckerna från förr där alla kort skulle få plats har nu minimerats rejält. Oftast räcker det med att man fyller plånboken med en legitimation och ett betalkort. Via sin mejl får man sedan hem status på medlemskapet och eventuella erbjudanden.

 

 

Samarbeten med andra

Om man önskar som företag så kan man gå utanför sina egna ramar och gå ihop med andra företag. På det sättet kan man exempelvis erbjuda sina kunder rabatter på andra företags produkter eller tjänster. Något som kan ge kunderna extra mervärde och positivitet.

Ifall samarbetspartnern också ger sina kunder erbjudanden så kan det bidra till ytterligare utökad kundklubb. En vinst som båda tjänar på.

Fler nyheter