Vad finns i en djuraffär i Stockholm?

26 november 2020 william eriksson

Svaret på den frågan borde vara givet om man tänker på vad det betyder. Mataffärer säljer mat och tygaffärer säljer tyg. Men, visst, en djuraffär säljer djur men inte i första hand. Och framför allt inte alla slags djur.

Ta en sväng in och titta i en djuraffär någon dag. Du kommer kanske att se fiskar och fåglar till salu. Du kan hitta en kanin, en hamster, en gerbil, men inget större än så. Nej, en svensk djuraffär säljer däremot allt ditt husdjur behöver och drömmer om att äga. Hur bra är inte det?

 

Det lilla djurparadiset

En välsorterad djuraffär i Stockholm bör innehålla allt som den sparsmakade katten eller  okritiska hunden behöver. Det spelar ingen roll om vi talar om gosiga bäddar eller strama halsband med nitar, det ska bara finnas. Det räcker inte heller med det utan nu ska vi tala om seriöst viktiga varor. Vad är en djuraffär utan godisar? Inte värd namnet.

Så den djuraffär du väljer att handla hos ska vara välsorterad och trevlig försåvitt du inte vill råka i onåd hos ditt husdjur då du kommer hem. Utan godis, leksaker och mat blir du troligen inte alls välkomnad vid hemkomsten.

 

 

Hemligheten du kanske kan dölja

En djuraffär kan också innehålla överraskningar. Om dessa överraskningar är positiva eller ej beror på vem du frågar. Nu ska vi tala om en verksamhet som kanske inte helt hyllas med hurrarop från ditt husdjur.

En djuraffär är så välutrustad och välsorterad att den också tillhandahåller pälsvård. Det finns möjlighet till kloklippning. Den ger hundar både trimning och bad. Detta är kanske inte något som du bör berätta för ditt husdjur sådär utan vidare.

Som matte eller husse tycker du att dessa tjänsterna är pricken över i. Eventuellt är inte ditt djur berett att hålla med. Fast det är väl du som bestämmer?

Fler nyheter