Upptäck fördelarna med flexibla modulbyggen

25 januari 2022 jonas olsson

editorial

Tänk att kunna beställa en hel skolbyggnad från en och samma leverantör, få den levererad komplett med alla komponenter som redan är kvalitetskontrollerade och slutligen monterad på plats. Ibland vill man kunna förlita sig på ett färdigt koncept med förutsägbart resultat

Med förkonstruerade modulbyggen blir alltid slutresultatet som det var tänkt från början. Modulbyggen går att helt anpassa efter behov. Vissa behöver bara en extra kontorslokal, medan andra vill ha som i exemplet ovan, en hel skola levererad. Det är fullt möjligt och en utmärkt tillfällig lösning.

Man hyr modulbygget så länge det behövs och när det sedan inte längre behövs kontaktar man leverantören och de kommer och hämtar upp det igen. På så sätt behöver man inte investera i dyra nya lokaler om man sedan inte längre behöver dem. Vid andra situationer där man kanske bara tillfälligt behöver en ny lokal, är det också bra att kunna hyra en modul för att sedan kunna lämna tillbaka den. 

modulbyggen

Från kontor till bostäder med modulbyggen

Det skulle kännas lite sådär att behöva bygga ett helt nytt hus som används i tre månader för att sedan stå tomt och bara kosta pengar. Sådant behöver man inte bekymra sig över med modulbyggen. De kommer levererade med el och VA redan installerat, så de är bara att montera ihop på plats. Det är inte bara kontorslokaler och skolor som erbjuds utan även tillfälliga bostäder kan byggas om behovet uppstår.

Nu tänker man kanske att ja, det där låter ju bra på alla sätt, men vad händer med marken där husen står? Kommer inte stora modulbyggen att lämna spår efter sig? Inte nödvändigtvis. De som bygger modulhus tar ofta hänsyn till detta och ser till att sopa igen spåren efter sig så att ingen ska kunna gissa att det en gång har stått ett hus där innan. 

Fler nyheter