Tunga lyft på höga höjder

12 november 2019 Lily Hansen
Tunga lyft på höga höjder

Ofta drömmer man om att i verkligheten få beskåda historiens största byggnadsverk som Egyptens pyramider och kinesiska muren. Gemensamt för dessa storslagna konstruktioner är att man har transporterat byggmaterial och utfört tunga lyft på hög höjd. Detsamma gäller många av de byggprojekt och konstruktioner som vi uppför idag. Man kanske ska bygga en fastighet, reparera en bro eller lägga nytt tak på huset. Tunga lyft på höga höjder behöver vara väl planerade och koordinerade. Tack vare den moderna ingenjörskonsten används idag lyftlösningar som är både säkrare och mer kostnadseffektiva än att lyfta tunga stenblock med rep, taljor och muskelkraft.  

 

Säkert arbete och lätta transporter

Dagens lyftteknik med exempelvis mobila lyftkranar är även lättare att transportera till arbetsplatsen än det var för de människor som byggde pyramiderna. Att transportera personal eller byggmaterial till en hög höjd är ett krävande och riskabelt arbete och det är därför viktigt att man tänker på säkerheten och arbetsmiljön innan man utför ett projekt på hög höjd. Flera av de företag som arbetar med tunga lyft utbildar även personal som hanterar lyftutrustningen. 

 

Enkelt, mobilt och kostnadseffektivt

Det finns flera olika typer av lyftkranar, från småkranar för arbeten på lägre höjder till kranar som används vid större byggprojekt. Det finns även kranar som kan anpassas efter speciella behov beroende på vilken terräng och miljö som arbetet ska utföras i. Alla har ju inte en lyftkran ståendes hemma och då kan man kontakta ett företag inom lyft- och transportlösningar. Om man är i behov av att utföra något typ av kranlyft i Uppsala så kan man besöka: https://havator.se/ för att ta del av Nordens största utbud av lyfttjänster med mobilkranar och få den professionella hjälp man behöver. Hade egyptierna haft tillgång till dagens utbud av lyftkranar så skulle det finnas betydligt fler pyramider att beskåda idag.

Fler nyheter