Tid för bilservice i Hudiksvall?

17 september 2020 jonas olsson

Står du där som en alldeles rykande färsk bilägare och funderar över detta med service? Du har kanske hört alla andra prata om att de tar sina bilar på service och det kan låta som att det är stup i kvarten ungefär. Helt plötsligt hopar sig massa frågetecken i ditt huvud och du inser att du inte har en aning om när din bil måste in på service.

Så, hur ofta ska en bil in på service egentligen? Och hur vet man när den ska in? Det som avgör kan sammanfattas till fyra olika faktorer: bilmärket och modellen, tillverkarens rekommendationer, miltal, samt om årsservice eller milservice infaller först.

Håll koll på milen och läs i servicehäftet

När service bör göras kan skifta mycket beroende på vilket märke bilen är samt vilken modell den är. Så detta är första steget att kolla upp. I servicehäftet står det vad tillverkaren bestämt för just din bilmodell, så lusläs vad som står där.

I häftet står även deras rekommendationer för vid vilka miltal den ska servas. När man når ett specifikt miltal är det alltså servicedags. Kör man mycket kanske miltalet nås efter bara ett halvår. Om man inte kör så många mil per år, räcker det oftast med en service varje år.

Att ha en egen bildoktor

Bilservice i Hudiksvall eller trakterna däromkring kan du hitta hos flera verkstäder. Om man har hittat en serviceverkstad som man är nöjd med kan det vara skönt att fortsätta hos samma varje gång det är dags för service. Det ska som sagt ske minst varje år och att då få lämna den till samma ställe, kanske till och med samma mekaniker, kan vara en trygghet. Man kan känna att bilen är i goda händer. Det är lite som att ha sin egen husläkare; fast ja, en bildoktor då.

Fler nyheter