Ta ett truckkort i Stockholm och öka chanserna till bra arbete

27 november 2020 Cecilia Olsson

För den som har en dröm att göra karriär inom lager och logistik så är ett truckkort guld värt. Även inom andra branscher kan det vara bra att ha och det är alltid en fördel att ha många meriter på sitt CV. Just inom lager och logistik så är det idag stor efterfrågan på utbildade, duktiga truckförare. Genom att gå en truckutbildning ökar du chanserna till att landa ett bra jobb.

Olika kategorier inom truckar

Det finns flera kategorier då man talar om truckar, de allra vanligaste hamnar under truckkort A och truckkort B, därför väljer många att ta både A-kort och B-kort för att öka sina chanser på arbetsmarknaden. Inom kategori A hamnar A1 Låglyftande plocktruckar, A2 Ledstaplare med eller utan åkplatta, A3 Låglyftande åktruck och A4 Låglyftare

Inom kategori B hittar man B1 Motviktstruck, B2 Höglyftande åkstaplare, B3 Skjutstativtruck, B4 Höglyftande plocktruck, B5 Smalgångstruck och B6 Fyrvägstruck

Gå en snabb och bra utbildning

För den som är intresserad av att ta ett truckkort i Stockholm så erbjuder Säkra Truckutbildningar kurser på endast två dagar. Både privatpersoner och företag kan boka deras utbildningar, men till företag erbjuder de även skräddarsydda truckutbildningar där de kan komma ut till företag och utbilda på plats. Oavsett så håller utbildningarna hög nivå med målet att utbilda säkra truckförare.

Två dagar med praktik och teori

Den första dagen på en utbildning genomförs den praktiska delen på plats i deras lokaler. Den andra dagen genomförs ett teoretiskt test hemifrån, online. Säkra Truckutbildningar erbjuder truckkurser inom kategorierna A och B (A1-A4 samt B1-B4). De erbjuder dessutom möjligheten att komma tillbaka och träna mer efter avslutad utbildning utan extra kostnader tack vare deras körgaranti. Det säkerställer att du får den träning du behöver och kan känna dig säker att framföra de truckar du har tagit körkort för. 

Fler nyheter