Sockerersättning kan tillföra samma goda smak som raffinerat socker

28 november 2021 Cecilia Olsson

editorial

Det finns många som helst väljer bort raffinerat socker om alternativ ges. Det handlar dock sällan om att man inte tycker om den söta smaken, utan att man helt enkelt vill undvika tillsatt socker. Idag finns det många alternativ till just raffinerat socker som kan ge en lika söt och god smak trots att det inte är socker. Den som är ute efter bra sockerersättning kan till exempel titta på sortimentet hos EASIS. 

Ett brett sortiment för den som vill undvika socker

EASIS är Europas ledande företag när det gäller sötsaker utan tillsatt socker och de har även sötningsmedel samt sockerersättning för den som gärna bakar själv eller vill ha något sött i kaffet. EASIS vill helt enkelt att det ska vara lätt att välja ett alternativ när man vill undvika eller dra ner på socker- och kaloriintaget i sin kost. 

image

Sötningsmedel och sockerersättning för olika ändamål

EASIS sötningsmedel och sockerersättning är ett mycket bra alternativ till raffinerat socker. De har flera olika produkter att välja mellan som passar beroende på ändamålet. Till exempel så är Perfect Fit en bra produkt att använda när man bakar eftersom det kan användas som sockersättning i alla recept. Perfect Strø är väldigt gott att strö över olika produkter som till exempel gröt eller bär för att få en extra söt och god smak. Vill man tillsätta något sött i varma drycker så är Perfect Sødetabs ett mycket bra alternativ.

Ytterligare två produkter som EASIS har i sitt sortiment som fungerar väldigt bra som sötningsmedel är Perfect Multisød och Perfect Florsød. De är baserade på ett kalorifritt sötningsmedel som heter erytritol, det sötar 0,7 gånger jämfört med socker. Perfect Multisød är en produkt som påminner om socker både i konsistens och utseende och kan användas som sockerersättning i allt. Perfect Florsød består av finmalen erytritol, som med fördel kan blandas med vatten för att få fram en riktigt bra glasyr.

Fler nyheter