Snabba och smidiga frakter

11 december 2019 Lily Hansen
Snabba och smidiga frakter

Bud eller budbil är något man anlitar när man snabbt och kanske akut, vill utföra en leverans. Det kan vara ett viktigt dokument i en förhandling, en film som ska visas på en biograf eller en reservdel som snabbt måste nå mottagaren för att inte produktionen ska bli stående. Bud kommer från budskap som framfördes av en budbärare. Det var då oftast muntlig eller skriftlig information som snabbt skulle nå kanske en kung eller härförare. Men i dagens digitala samhälle så är det mer och mer sällan information som bud levererar utan istället något slags gods.

 

 

Bud av alla de sorter

 

När man tänker bud så tänker man säkert oftast på de små pickuper som snabbt snor runt i städerna för att på kortast möjliga tid leverera sitt gods. Men en budbil idag kan vara av alla möjliga olika storlekar från den lilla pickupen och ända upp till vanliga lastbilar, och det finns till och med bilar som kör kyltransporter. Man använder sig helt enkelt av de fordon som man känner att kunderna har behov av. Det finns också de som använder cyklar eller små ensitsiga fordon, för att smidigare kunna ta sig fram vid bilköer.

 

Budbilar och deras frakt

 

Oftast anlitar man en budbil vid ett tillfälle då man har behov av snabb frakt och det kan vara allt mellan himmel och jord som behöver komma fram. Ett bud kan arbeta med snabba frakter, distribution av olika gods, kyltransport och frystransport eller värmetransport. Det kan vara farligt gods, små kollin, stora pallar och allt däremellan. Om man vill så kan man till och med hyra hela bilen med chaufför. Det kan vara något tillfälligt som man behöver frakta eller så kanske det är ett annat fraktbolag som plötsligt har en större arbetsbelastning och hyr in hjälpen istället för att själv införskaffa fler fordon och chaufförer. 

 

Fler nyheter