Skinnvantar för varma händer

09 september 2020 Lily Hansen

Frusna fingrar och kalla händer? Det är inte något man längtar efter direkt. Att få stoppa ner handen i en välformad och värmande skinnhandske gör mycket för välbefinnandet. Ingen vill gå runt och frysa om händerna. 

Tänk när man står där i den kyliga morgonen och väntar på bussen. Tårna känns som istappar, fingrarna är bortdomnade av kylan och humöret sjunker. Inte ens tanken på den där hägrande och värmande koppen kaffe när man kommer fram hjälper. Det är då man inser att ett par välsydda handskar skulle vara det bästa botemedlet.

Som handen i handsken

På vägen hem letar man upp en välsorterad handskaffär. Bara genom att öppna dörren slås man av den ljuvliga doften av skinn och läder som bearbetats till form och perfektion. Bara att gå runt och botanisera mellan de olika paren är inspirerande.

Sedan får man prova sig fram tills man hittar rätt i både modell och storlek. När man funnit sin nya handskpartner är det som ljuv musik för händerna. Ett par välgjorda handskar är en investering att glädjas åt i många år framöver. Det är både hållbart och tidlöst.

 

Vårda handskarna väl

När man inhandlat ett par skinnvantar behöver man oftast inte tvätta dem. Skulle det av någon anledning ändå komma smuts på vantarna, finns det ett par olika sätt att rengöra dem på. Beroende på vilken typ av skinn det gäller finns det olika tillvägagångssätt. Vissa handskar kan man försiktigt tvätta med ljummet vatten och tvål. 

Andra handskar behöver man ett speciellt tvättmedel till som också det går att köpa i handskaffären. Det är också viktigt att man slätar ut skinnhandskar som blivit blöta av exempelvis regn eller annan väta. När de är lätt fuktiga kan man bearbeta dem lite grand så de återigen blir lika mjuka och sköna som när man köpte dem.

Fler nyheter