Skicka paket till Norge utan bekymmer och till bra pris

28 augusti 2020 Cecilia Olsson

Sverige och Norge har väldigt många likheter och det finns ett gott samarbete mellan länderna. Det är otroligt vanligt att norrmän kommer till Sverige för att handla livsmedel och alkohol, samtidigt som många svenskar söker sig till Norge för att arbeta, på grund av högre löner och fler arbetsförmåner. En stor skillnad mellan länderna är att Norge inte är medlemmar av EU, medan Sverige som bekant är det. Det gör att det finns tullregler att ta hänsyn till vid exempelvis paketleveranser.

Vad är skillnaden?

Det som påverkar leveranser till Norge allra mest är att det krävs tulldokument som ska fyllas i och bifogas tillsammans med försändelsen. Det kan dessutom tillkomma tullavgifter utöver själva fraktkostnaden. Förutom det så finns det regler på vad som får och inte får skickas in i landet, för att undvika att paketet fastnar i tullen är det därför klokt att ta reda på vad som gäller innan paketet packas och skickas iväg. 

Packa paketet rätt

På tal om att packa paket så bör de vara inslagna på ett sätt som gör att innehållet inte riskerar att skadas eller fara ur under resans gång. Hos ombud och postkontor finns emballage som är anpassat för att klara av leveranser, om det finns osäkerheter kring vad som passar att använda. 

Ta hjälp för att göra processen smidigare

Att ta reda på vilka dokument som krävs samt alla regler som gäller kan ibland kännas lite överväldigande. Det finns som tur är professionell hjälp att få för att säkerställa att leveransen går smidigt till samt blir korrekt gjord. Genom att använda sig av en jämförelsetjänst kan man delvis såklart få fram det absolut bästa priset på den aktuella försändelsen, samtidigt som det finns möjlighet att få hjälp med dokument och gällande regler. På billigfrakt.se finns mer information om hur det går till att skicka paket till Norge på enklaste sättet.

Fler nyheter