Ska ni installera värmepumpar?

08 oktober 2020 william eriksson

Att installera värmepumpar borde vara ett enkelt val. Slipp stå och såga, hugga och fylla på ved. Dessutom kan du använda utrymmet du behöver förvara veden på till något bättre.

Ett billigare val 

Det är dyrt att installera värmepumpar, men i längden är det billigt. Du slipper månad efter månad gå och betala dyra elräkningar för din elvärme. Du gör även naturen en tjänst då elvärme inte är så miljövänlig. Att välja värmepumpar är att spara inför framtiden. Lägg ut den stora kostnaden för att få det installerat, för visst kan det kännas dyrt. Men sen är det en ofantlig summa du sparar jämfört med elvärme. Vissa modeller fungerar även kylande på somrarna, även där kan du spara in så du slipper köpa AC.

Det finns flera olika värmepumpar man kan använda sig av. Här är några: 

  • Luft-luftvärmepump
  • Frånluftsvärmepump 
  • Jordvärmepump 
  • Luft-vattenvärmepump 
  • Bergvärmepump

Med alla dessa alternativ finns det garanterat ett som passar ditt hem. 

Vilket som än passar ditt hem bör du ta hjälp med att få reda på. Det beror nämligen helt och hållet på hur ditt hus är byggt och vad som är tänkt ska installeras. Detta är inget du behöver tänka på själv utan det finns hjälp att få med det. 

Hitta rätt företag

När du väljer företag bör du ringa några olika för att få pris offert. Tänk även på när du ber om pris offert att allt ska vara med. För att slippa ytterligare utgifter du inte räknat med så be dom räkna in allt såsom, arbete, tid, resa och givetvis produkten. Detta för att få en så klar prisuppgift som möjligt. När du väljer företag bör du även se vad som ingår i deras garanti efter deras arbete är gjort. 

Du kan få ner kostnaden med hjälp av ROT-avdraget. Det är ett avdrag upp till 50 000 kr som Skatteverket betalar ut. 

Fler nyheter