Sänk energikostnaderna med en luft/luft värmepump

26 juli 2021 Lily Hansen

För den som värmer sitt hus med el är en luft/luft värmepump ett betydligt bättre alternativ. En luft/luft värmepump passar också bra i kombination med en kamin så att man alltid med säkerhet snabbt kan värma upp sitt hus. Luft/luft värmepumpen har också den stora fördelen att den även kan användas för att kyla ned inomhusluften under heta sommardagar. Med en luft/luft värmepump får man ett behagligt inomhusklimat året om. 

Det är enkelt att installera en luft/luft värmepump då värmesystemet blåser ut värmen och inte behöver kopplas till några element för att sprida värmen. Bäst fungerar luft/luft värmepumpen i ett hus med öppen planlösning utan väggar som hindrar den varma luften från att spridas. Men man kan också montera mer än en inomhusdel och på så vis få varmt i alla rum i huset. 

 

 

Bra värme även vid låga temperaturer

Dagens luft/luft värmepumpar låter inte särskilt mycket och är ljudisolerade. Många av dem renar också luften vilket kan vara särskilt bra för vissa allergiker och även för dem som har astma. Nu för tiden fungerar också luft/luft värmepumpar bra ända ned till trettio minusgrader, i alla fall de som är anpassade till nordiskt klimat. Men vid ännu lägre temperaturer får värmepumpen svårt att generera tillräckligt med värme. Bor man där det ibland blir riktigt kallt kan det vara bra att kombinera värmepumpen med exempelvis en kamin. 

Det finns många luft/luft värmepumpar att välja mellan men alla är inte lika bra och energisnåla. Därför är det viktigt att man kollar runt och gör research innan man bestämmer sig. Det lönar sig också ofta att vända sig till ett företag specialiserade på värmepumpar. Då kan man få hjälp att hitta den luft/luft värmepump som är mest optimal för hushållet och fastigheten: https://osterlenkyla.se/luft-luftvarmepumpar/index.html

Fler nyheter