Så fixar man smidigast avloppsstoppet i Brålanda

27 november 2021 jonas olsson

editorial

Avloppsstopp och sådant som fastnar i rören sliter på dem och gör att de åldras i förtid. Bäst är därför att förebygga avloppsstopp genom att inte spola ner fett i stora mängder. Efter att man har sköljt av tallrikar eller diskat ur stekpannan kan man hälla ner diskmedel i avloppet och låta det verka i ungefär fem minuter. Därefter spolar man med riktigt hett vatten. 

Skulle man ändå få avloppsstopp är det viktigt att rören rengörs på ett skonsamt sätt för att inte riskera att de går sönder. Avloppsrensare av metall ska man helst inte använda då det kan göra mer skada än nytta, likaså frätande kemikalier. Bäst är att ringa efter en spolbil och få rörstammarna ordentligt spolade och rengjorda med hett vatten. Detta är bästa sättet att också förebygga avloppsstopp på, och förlänga rörstammarnas livslängd. Ungefär vart tredje år kan det vara bra att ta hjälp av en spolbil för att förebygga problem.

 

image

 

Tecken på att man har början till stopp i avloppet

Dålig lukt, gurglande och bubblande ljud från rören, vatten som inte rinner ner så fort som det brukar, är alla tecken på att man snart kan ha stopp i avloppet och att det är läge att ringa efter en spolbil. Vill man exempelvis ha hjälp med avloppsstopp i Brålanda finns det flera aktörer som har tillgång till spolbil. Om det inte är akut kan man först ta tid på sig och jämföra priser genom att ta in offerter. 

De flesta företag som jobbar med att avhjälpa avloppsstopp erbjuder även rörfilmning. Då filmas rören invändigt med en liten videokamera och man kan se i vilket skick rören är och lokalisera skador och problem. Att låta filma rören invändigt kan också vara bra inför en försäljning för att påvisa rörstammarnas goda skick och kan ha positiv inverkan på försäljningspriset.

Fler nyheter