Roligt pyssel i olika former

03 maj 2020 patrick pettersson
Roligt pyssel i olika former

En rubiks kub är en rolig, spännande och klurig leksak som de flesta barn har haft någon gång under barndomen. En del fastnar så hårt för den och börjar till och med utföra tävlingar med dessa små kluriga leksaker. Det är så klart även många vuxna som tycker detta är roligt och utmanande att syssla med. En rubiks kub kommer i många olika varianter idag, förr fanns det bara en sort, det är väl den som idag kallas den klassiska. Men idag finns de i olika former och svårighetsgrader för den som är sugen på att köpa en sådan. 

 

Både för barn och vuxna

Det är inte alla som har det tålamodet som krävs för att sitta och klura med en rubiks kub. Men de som har det ger sig oftast inte förrän den är löst. Man stimulerar hjärnan och gnuggar sina geniknölar genom att sysselsätta sig med en rubiks kub en stund. Är man sugen på att köpa en för att testa om man nu aldrig har gjort det tidigare så finns de på till exempel mastercubestore.se. Där kan man kika på olika modeller och införskaffa sig en kub. De är som sagt gjorda både för barn och vuxna. Om man skaffar sig en rubiks kub så har man sysselsättning en bra stund

 

 

Tävlingar med rubiks kub

De som fastnar riktigt ordentligt i detta brukar till och med vara med i olika tävlingar runtom i landet. När man ska tävla med en rubiks kub så måste man ofta lösa pusslet flera gånger, ofta så mycket som fem gånger, sedan tävlar man med sin tid och sitt bästa genomsnitt. Självklart kan man ordna egna privata tävlingar också bland sina vänner om man tycker det är roligt. Det är inte alla som klarar av att tävla i de stora tävlingarna, men man kan ha roligt iallafall.

Fler nyheter