Polera och putsa

29 juni 2020 Lily Hansen
Polera och putsa

Det kan vara klurigt att förstå vad man ska ha för polerskivor för att nå bästa resultat när man ska polera upp olika material. Det är ju viktigt att de skiner och får en fin lyster. Likaså vill man ju kunna komma åt i hörnet ordentligt. Polerskivor kan impregneras med olika sorters medel. Så kallade polermedel. Om man hittar ett riktigt bra polermedel så kanske man är nöjd med det. Då är det lätt att man köper en polerskiva av lite sämre kvalité för att komma billigare undan. Detta kommer dock att straffa sig i längden. Kvalitén på polerskivor är minst lika viktig. Det är ju de som gör jobbet. Det är dessa som är i direktkontakt med ytan. 

 

Veckade polerskivor

När man ytbehandlar material som metall, sten och plast använder man sig med fördel av en veckad polerskiva. Dessa har varit ledande inom industrin och ett självklart val på marknaden i över 70 år. Ett beprövat och bra verktyg. Det finns sju olika varianter av veckade polerskivor. Vill man polera sin köksutrustning kan man använda sig av en specialutrustning. Den är lite mer aggressiv men klarar av allt från ett tufft polerarbete till det självklara arbetet  med glanspolering. Det mesta av det bästa när det gäller polerskivor kan man bland annat hitta på företaget Osborn.

 

buffs

 

Polermedel 

Polermedel finns i riklig mängd och i flera utförande. Det vanligaste är flytande eller fast vax. 

För polering och vaxning i ett moment är det smartast att ta ett all round polermedel. Fast vax kan man köpa i blockformat. Det flytande säljs oftast på flaska. Att polera innebär att man applicerar ett skyddande lager på ett material. Det brukar föregå av rengöring och eventuellt lite tunn slipning. Det är här polish kommer in i bilden. När det gäller bilvård är kombinationen vax och polish oslagbar. Ett kanonteam helt enkelt. 

Fler nyheter