Nya vyer med hjälp av en psykiatriker i Stockholm

18 juni 2022 Mikael Barani

editorial

Det har inte varit en särskilt lätt tid som vi alla har gått igenom under de senaste åren. Ändå var de restriktioner som fanns i Sverige långt mycket mildare än på flera andra håll i världen. Föreställ er att behöva gå med mask utomhus var man än gick, att vara inlåst i sitt hem eller till och med på speciella covid-läger. 

Frågan är hur historien kommer att döma vår samtid.

Kriser för med sig möjligheter

En sak är säker: oavsett land och åtgärder har detta varit en tid som har varit mycket påfrestande på vår hälsa – både den inre och den yttre. Vi människor är trots allt sociala djur, gjorda för att röra på oss och se varandras ansikten när vi talar med varandra.

Tar man bort det lever vi ur ett perspektiv inte i en värld anpassad för oss människor.

psykiatriker

Inte undra på om det skulle vara så att antalet människor som behöver samtala med en psykiatriker i Stockholm har ökat under de senaste åren. Det är helt klart påfrestande när vår vardag har förändrats så djupt som det har gjort under de senaste två till tre åren. Ska man se det positiva med detta är det att folk kanske i samma veva tog tillfället i akt att göra upp med en hel del inre demoner som hängt med under en lång tid av livet.

Kanske blev några av oss faktiskt friare av hela denna upplevelse?

Vi får hoppas att det har varit så. För det finns alltid en möjlighet i varje kris som drabbar oss här i livet. Kanske är den inte alltid helt uppenbar men det går alltid att finna något hoppfullt även i de mörkaste av stunder. Det är något som vi även kan påminna oss om just nu, när världen fortfarande befinner sig i en rätt galen och omtumlande samtid.

Fler nyheter