Med väggdekor för barn blir väggen levande

16 augusti 2021 Lily Hansen

Vad sägs om en orm på ditt barns rum? Första tanken är nog inte så positiv, men om det handlar om en slingrande orm på en gren som väggdekor blir det nog mer intressant. Det är enkelt och går fort att liva upp väggarna och hela rummet med hjälp utav en väggdekor som finns i alla möjliga storlekar och med fantasifulla motiv. Det finns bland annat i teman som djur, sport, prinsessor, robotar och med bokstäver på.

Det tar bara ett par minuter att sätta upp dekoren och den är oftast flyttbar så den kan tas ner och sättas upp igen på en ny plats om man önskar det. De flesta släta ytor går bra att sätta den på som till exempel väggar, speglar, möbler och fönster. Med väggdekor för barn kan du enkelt få liv i ett tråkigt och färglöst rum. Du slipper både kostnaden och böket med att måla om eller sätta upp nya tapeter. Det går att få en väggdekor med bokstäver på så barnet kan få sitt eget namn på väggen.

Du kan även ge bort en väggdekor i present till ett barn om du har slut på fantasin för att hitta den perfekta presenten. Oftast så vet du lite om barnets intressen så du kan lätt hitta ett passande motiv som kommer uppskattas av mottagaren. Kanske en dinosaurie eller en med söta nallar på passar bra?

 

 

Hur sätter jag upp väggdekoren?

För att få det bästa resultatet bör dekoren monteras på en ren och slät yta. De är vanligen mycket enkla att ta bort om det behövs och de fäster på väggen utan att klistret binder sig vid underlaget. I de flesta fall kan dekoren avlägsnas utan att lämna klisterrester. Det du bör tänka på är att väggdekorer som fästs på tapet kan vara svårare att ta bort.

Fler nyheter