Magna Tiles är populära magnetiska leksaker för barn

20 maj 2022 Cecilia Olsson

editorial

Att bygga med klossar är något som kan vara väldigt utvecklande för ett barn. De kan hjälpa till att träna upp olika egenskaper som till exempel finmotorik, form- och färgigenkännande, öga-hand-koordination, kognitiva färdigheter, logiskt tänkande och problemlösning.

Detta är egenskaper som är fördelaktigt att utveckla så tidigt som möjligt. Förutom att klossar är nyttiga för ett barn så är det framförallt något som många barn tycker om att leka med. Det är utmanande, omväxlande och barnet får skapa olika konstruktioner med sina egna händer. 

Klossar som gör det enklare att bygga avancerade konstruktioner

Magna Tiles är magnetiska byggleksaker som passar barn från tre år. Dessa byggleksaker skiljer sig från klassiska byggklossar eftersom de är magnetiska och därmed fastnar i varandra. Detta gör det enklare för barnet att skapa mer avancerade konstruktioner jämfört med vad som är möjligt med den klassiska varianten.

Just Magna-Tiles skiljer sig dessutom något från andra magnetiska leksaker eftersom de är magnetiska utmed hela brickornas kanter och inte är beroende av polernas laddning. 

magna tiles

Det gör att alla brickor passar ihop med varandra samt kommer att dras till varandra oavsett hur de är vända. Med dess härliga färger och former så kan Magna-Tiles dessutom uppmuntra barnet till att lära sig olika färger och sortera in bitarna efter just färg och form. Sist men inte minst så är de säkra för barnet att leka med eftersom de varken innehåller BPA, ftalater, PVC, latex eller andra giftiga material.

Välj bland olika byggsatser från Magna-Tiles

Hos Lekakademin hittar man Magna-Tiles i flera olika utföranden. De har olika byggsatser i sortimentet och dessutom smarta tillbehör såsom en lekmatta som blir till en förvaringslåda när man viker ihop den. Lekakademin är en webbshop som inriktat sig på leksaker som bidrar till barnets utveckling och de har ett brett sortiment för barn i alla åldrar. 

Fler nyheter