Målare av vägmarkeringar är samhällets hjältar

22 mars 2022 william eriksson

editorial

Vad är väl ett jobb som går ut på att måla vägmarkeringar? Det kan ju vara dötrist och långtråkigt och… alldeles, alldeles underbart. Speciellt när du vet att du räddar livet på människor. Om du jobbar med att måla vägmarkeringar sover du säkert ganska gott på nätterna. Kanske var det den heldragna linje som du hade målat i den där förrädiska kurvan som förebyggde en hemsk olycka mellan två mötande bilar. Du är i så fall vad man verkligen kan kalla en hjälte.

För utan den där heldragna linjen som indikerar att det är förbjudet att köra om kanske en bilist med stor tro på sig själv får för sig att göra det ändå. Den självsäkra bilisten kanske tänker att den ska om ett långsamtgående fordon till varje pris, och chansar på att köra om trots att det inte är fri sikt. Sådant gör man inte om någon markerat med en heldragen linje på vägen att det är strängeligen förbjudet. Liv besparas tack vare vägmarkeringar.

 

vägmarkeringar

 

Skillnaden på liv och död

Det är värt att ha med sig i bakhuvudet när man målar dessa streck på landets vägar och gator. Jobbet kanske känns enformigt och maskinellt. Men ha då i beaktande att det du gör faktiskt gör enorm skillnad. Du är en hjälte i samhället. Vägarna, och framför allt alla galna bilister, skulle inte klara sig utan dig. Glöm aldrig att ditt jobb inte bara är viktigt. Ditt jobb kan till och med vara skillnaden mellan liv och död.

Såklart finns det galningar som tar sig friheten att bryta mot lagen och passera vägmarkeringar. Men det ligger utanför din kontroll. Det är val som inte du kan stå för. Vill du lära dig mer om vägmarkeringar och hur de bidrar till att göra samhället till en bättre plats? Spana då in länken till följande hemsida: https://www.svevia.se/vagmarkering

Fler nyheter