Livet kan börja om efter ett invaliditetsintyg

05 mars 2021 william eriksson

Det kan vara svårt att gå framåt efter en olycka. Till och med när skadan är i stort sett läkt kan det finnas psykologiska hinder för att kunna återgå till sitt liv. Vad händer om det finns bestående men? 

Livet efter skada 

Om man efter en svårare tid upplever att förmågan att röra på sig har blivit hindrad, kan detta sätta käppar i hjulet för att kunna leva ett vanligt liv. Ens arbete lider och det kan uppstå ett flertal problem som hindrar en från att trivas. Om man inte kan jobba som vanligt förlorar man som regel inkomst, och andra moment i vardagen kan ge varierande huvudvärk. För att må bra kan det vara bra att få kompensation för hindren. 

Det finns lösningar

Ett sätt att få kompensation är att först söka ett Invaliditetsintyg. Att gå och få sin skada bekräftad efter undersökning kan leda till återhämtad inkomst. Det får inte en att återhämtas fysiskt, men man kan vinna en viktig pusselbit för en trivsammare livssituation.  

Det kan kännas motigt att genomgå en undersökning. Det kan vara svårt att bestämma sig angående vad man önskar att resultatet ska bli. Man vill ha kompensation, men en bedömning som ger ett annat svar kanske inte skulle vara så illa ändå.

Det är bra att genomgå en undersökning eftersom den i princip kan få två positiva resultat: antingen konstaterar läkaren att hindren är bestående och man får sina pengar, eller kanske något ännu bättre. Om läkaren skulle komma till slutsatsen att skadan skulle kunna läkas med tiden och med en viss typ av terapi, då får man ett nytt hopp.  

Det är relativt lätt att nå specialister inom invaliditetsbedömning. I Göteborg och Stockholm finns bland andra Ortopederna.com. Livet kan och måste gå vidare, så ge inte upp. Hopp och lösningar finns i princip alltid. 

Fler nyheter