Larmcentral försvårar för tjuvar

03 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Försvåra för tjuven genom att anlita ett säkerhetsföretag

Tyvärr lever vi i ett samhälle där folk har svårt att förstå skillnaden mellan sitt och ditt. Inbrott och stölder är något som har ökat markant de senaste åren och no något som vi helt enkelt får lära oss att leva med. Men känslan som uppstår när någon har varit inne i ditt hem och rotat runt är absolut inget vi måste lära oss att leva med. Vi måste se till att göra det svårt för brottslingarna och för tjuvarna. 

Det finns flera sätt att göra ditt hem mindre attraktivt som måltavla för tjuvar. Ett är att låta installera ett larmsystem och låta det övervakas av ett säkerhetsföretag. Om någon bryter sig in kommer larmet på detta sätt att försvåra för tjuven och säkerhetsföretaget kommer att larmas. Säkerhetsföretaget ringer sedan polisen, som sköter själva brottsutredningen.

Ett annat sätt att göra ditt hem mindre attraktivt för tjuvar är att installera ett videoövervakningssystem. Om någon bryter sig in har du på så sätt bilder av händelsen som kan användas för att identifiera tjuven. Åter igen är det polisen som utreder och de får givetvis del av det material som säkerhetsföretaget har samlat in.

Larmcentral

Viktig även för företag

Det finns många andra sätt att göra ditt hem mindre attraktivt för tjuvar, men dessa är två av de mest effektiva. Det handlar också om att skylta med att ni har anlitat ett säkerhetsföretag. En inbrottstjuv väljer ju hellre ett hem som inte är kopplat till något säkerhetsföretag.

Om du äger ett företag är det ännu viktigare att göra det svårt för tjuvarna. Du behöver inte bara skydda ditt inventarier och din utrustning, utan även dina kunders information. Företag är extra sårbara eftersom de ofta är obemannade stora delar av dygnet. Kolla in https://www.secass.se/larmcentral/ för att se vilka alternativ som finns för dig.

Fler nyheter