Långsiktighet – från lädervård till omvårdnad

30 juni 2021 Mikael Barani

Det gäller att ta hand om och vårda det som vi bryr oss om. Detta är något som förstås gäller på samtliga plan här i livet. Har vi inte en långsiktig plan är det lätt hänt att vi helt enkelt mister vissa saker i våra liv.

Detta går att applicera på allt från lädervård till relationer – ser du inte efter något kontinuerligt så är risken överhängande att det kommer att förfalla.

Det långsiktiga spelet

Naturligtvis tar saker och tid olika lång tid på sig innan det är försent att göra något åt saken. Varningstecknen finns dock alltid där, om man är uppmärksam och redo att ta in dem.
Det intressanta är att vi lever i en tid då skillnaden mellan att vårda och att låta förfalla har blivit enormt stor.

För i takt med att vår vardag i allt större takt består av snabba kickar och slit-och-släng så bryr vi oss kanske också mindre om det som vi har omkring oss. 

Samtidigt finns det en rörelse som påtalar att vi behöver tänka långsiktigt och mer hållbart. Det gäller naturligtvis att hitta sitt eget perspektiv på detta – och att inte lita på saker bara för att någon säger det.
Istället ska man verifiera saker själv.

Att själv testa något, och utvärdera det noggrant är egentligen det enda sättet för en själv att förstå hur det påverkar ens eget liv. För även om ett fenomen passar miljontals andra människor kan det vara så att det inte alls passar just dig.

Är det nämligen inte så att vi till syvende och sista måste se om oss själva i första hand? För om vi inte gör det, hur ska vi då kunna se till andras bästa? 

Om du själv sliter ut dig genom att leva efter andras ideal, vad är det då värt i förlängningen?

Fler nyheter