Köp eller sälj en lägenhet i Solna

19 november 2021 patrick pettersson

editorial

Är det dags att byta bostad? Håller du på att jaga efter en lägenhet att köpa eller en att sälja? Hur det än är så går det alltid att få hjälp av en mäklare när du ska köpa eller sälja en lägenhet i solna. För det som är positivt med mäklare är att det är en yrkesgrupp som tar lika stort ansvar och parti för såväl köparen som säljaren. Båda ska känna sig trygga med att få den hjälp och de råd som man behöver.

Men vad gör då en mäklare? Jo, mäklarens jobb börjar när en säljare tar kontakt. Då går man igång med att samla in information enligt en mall som ska fyllas i. Det handlar om hur stor bostaden är, vilket uppvärmningssystem som finns, materialen på ytskikten och en hel lista med annat som ska skrivas ner. Mäklaren är också den som tar reda på att allt som säljaren säger stämmer, så att inte något blir fel.

 

image

 

Annons och hjälp med vinstskatt

När all information är nedskriven så är det dags att ta foton på bostaden. Det ska vara foton som noga visar hur bostaden ser ut och som varken skönmålar eller visar bostaden från en dålig sida. All information och alla bilder läggs sedan in i en annons, och det är då som köparen kommer in i bilden. För köparen kan se bilder på bostaden och höra av sig till mäklaren för att få en visning. Ett sätt att själv få se bostaden med egna ögon.

Om man som köpare vill köpa bostaden så meddelar man mäklaren det. Blir det en försäljning så är mäklaren med och skriver avtalen samt ser till att pengarna för köpet kommer säljaren till godo. Slutligen kan mäklaren hjälpa till med allt juridiskt som säljaren kan behöva ta hand om efter en försäljning. 

Fler nyheter