Kontakta en arborist för omhändertagande av träd i Malmö

30 november 2021 william eriksson

editorial

Bor man i ett hus med trädgård så har förmodligen träden stått där sedan långt innan man flyttade in. Har man barn har de fått växa upp med träden. Kanske har de byggt en koja i en dunge, gungat i en gunga upphängd i en trädgren eller byggt en trädkoja bland trädtopparna. Kanske har en hängmatta suttit uppspänd mellan två träd för de vuxna att vila i en solig dag. Om vintrarna har träden använts för att hänga upp ljusslingor att lysa upp med i mörkret.

Eftersom träden har stått där länge så har de blivit så självklara att man inte kan tänka sig att de en dag inte längre ska stå där. Man tar dem lite för givet. Ser dem som trygga, motståndskraftiga och eviga.

Arborister är specialiserade på träd

Några som inte tar detta för givet är arborister. En arborist är specialiserad på träd och trädvård och har kunskaper om vilka olika sjukdomar som kan drabba ett träd. Träd är motståndskraftiga och kan klara många yttre påfrestningar. Men drabbas ett träd av röta blir det försvagat och dess livslängd kan förkortas betydligt. 

image

Kanske blir man medveten om det först när stormen kommer till stan, och man sitter inomhus och ber för att den stora tallen, som visst börjat se lite vissen ut, inte ska falla rätt över huset. I det fallet kan det vara en god idé att ta kontakt med en trädexpert. 

Trädvård för alla slags träd

Oavsett vad man har för träd i sin trädgård så kan man få hjälp med att ge dem förutsättningarna att hålla sig starka, vackra och ha ett långt liv. Arboristen kan bistå med breda kunskaper om olika träd, dess behov och skötsel. Så att man även fortsättningsvis kan hänga upp sin hängmatta och sina ljusslingor och utan oro sätta upp gungan till barnen.  

 

Fler nyheter