Hitta bästa alternativet när du ska låna till MC

18 mars 2022 Cecilia Olsson

editorial

Väldigt många människor tar lån för att kunna köpa en bil, men det finns också många som väljer att ta ett lån för att finansiera ett motorcykelköp. Motorcyklar kan precis som bilar gå för flera hundratusen och det är många som inte har så stora summor sparade på kontot. Då blir det istället aktuellt att ta ett lån för att kunna genomföra köpet, men hur vet man vilket man ska välja?

Det finns lån med och utan säkerhet

Om man köper en motorcykel hos en handlare så erbjuder de ofta hjälp med finansiering genom en långivare som de samarbetar med. Ska man däremot köpa motorcykeln privat så har man ingen som hjälper till med finansieringen utan man får själv kolla upp vilka alternativ som finns. Det finns lån med eller utan säkerhet, där det sistnämnda i regel är lättare att få och man kan därmed få ut pengarna snabbare.

lån

När det gäller ett lån med säkerhet så kan långivaren ta det som lånet varit avsett för om inte betalningen sköts som den ska. Till exempel så kan banken ta huset om inte bostadslånet betalas enligt överenskommelse. Det som är nackdelen med lån utan säkerhet är att de ofta har väldigt hög ränta, detta eftersom långivaren inte har en bostad, bil, MC eller dylikt att ta om inte lånet betalas tillbaka som det ska. 

Hitta ett MC lån som passar

Vill man låna till MC så kan man vända sig till Swiftbanker för att jämföra olika lånealternativ. De arbetar med att matcha lånsökare med långivare och skickar ut ett par passande låneerbjudanden omedelbart efter att man fyllt i deras webbformulär. Utifrån det bestämmer man själv om man vill ansöka om något av lånen som man blivit erbjuden eller om man vill fortsätta leta. Tjänsten är gratis och det finns inget krav att man måste ansöka om något av lånen man blir erbjuden.

Fler nyheter