Gör ditt företag effektivare med Digital asset management

Effektivitet är något som är väldigt viktigt i företagsvärlden. Det handlar om att anställa personal som arbetar effektivt och framförallt att effektiva rutiner och arbetssätt genomsyrar hela verksamheten. Väldigt mycket har blivit smidigare tack vare digitalisering men långt från alla företag har insett värdet av det.

Digital asset management samlar allt på en plats

Till exempel så är digital materialförvaltning eller Digital asset management (DAM) ett väldigt användbart verktyg. Det är ett sätt att lagra och organisera foton, grafik, videos, ljud och text­dokument i digital form så att de alltid är sök­bara och lätt­åtkomliga när de behövs. Pro­gram för digital material­hantering kan även inne­hålla viktigt skydd mot otillåten an­vändning av materialet, till exempel pirat­kopiering och skydd för upp­hovs­rätten.

En central lagringsplats sparar tid

Det finns en stor fördel att ha DAM om det är flera människor inblandade i olika processer som kräver tillgång till filerna. Det är dessutom väldigt smidigt om det handlar om en stor mängd filer eftersom DAM samlar allt på en plats. En central lagringsplats som även har en sökfunktion kan underlätta och effektivisera arbetet oerhört mycket. 

Tillgång till viktiga filer på flera enheter

En annan stor fördel är att det alltid går att komma åt filerna oavsett om man sitter på kontoret vid sin dator eller behöver plocka fram dem på mobilen då man är på språng. Arbetet underlättas ytterligare genom att det går att dela filer både extern och intern.

Ett företag med lång erfarenhet av DAM

Encode Sweden är ett företag som på flera olika sätt hjälper andra företag att optimera sin effektivitet, främst genom mycket funktionella mjukvaruprogram. Digital asset management har i nästan tjugo år varit en stor del av Encodes arbete och de utvecklar det ständigt tillsammans med sina kunder för att möta de behov som finns på marknaden och komma fram till de allra bästa lösningarna.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *