Fönster för olika behov

24 mars 2020 Cecilia Olsson
Fönster för olika behov

När man ska sätta in nya fönster i sitt hus så kan det vara bra att kolla upp vilka alternativ som finns för att det ska bli så bra som möjligt. Det finns många olika modeller och varianter vilket säkerställer att man kan hitta något som passar ens behov när det kommer till funktion och utseende. Några populära modeller som finns är:

Glidhängda fönster är en av de vanligaste fönstermodellerna eftersom de har ett modernt utseende och är väldigt praktiska genom att de enkelt öppnas med ett handtag i botten av fönstret. Dessa fönster passar dock bäst till enplansvillor eftersom det kan vara krångligt att putsa dom på utsidan om man inte kommer åt utan stege eller dylikt.  

Dreh Kipp fönster är däremot väldigt bra att montera på högre hus. Med Dreh Kipp fönster kommer man enkelt åt att putsa utsidan och de är praktiska vid vädring genom att man kan luta fönstren i ovankant.

Flaggfönster kommer med separata öppningsbara smårutor upptill vilket är väldigt smidigt när man ska vädra om man vill slippa öppna hela fönstret.

Fasta fönster är fönster som inte alls går att öppna. Många tycker kanske att det är klart att man vill kunna öppna fönstren i huset men det beror helt på var de sitter. Sitter de väldigt högt upp kommer man ändå inte åt att öppna dom på ett enkelt sätt och kommer förmodligen därför inte att känna behov av att göra det heller. Sitter det flera fönster i anslutning till varandra kan man välja att ha några fasta och några öppningsbara då den största fördelen med fasta fönster är att de är så billiga. 

Trekantiga fönster är väldigt snyggt att montera i nock och det ger dessutom extra ljusinsläpp. Genom att välja något annat än fyrkantiga eller rektangulära fönster kan man ge huset extra karaktär.

Dessa fönstermodeller och mycket mer hittar man hos SparFönster. Där kan man bekvämt köpa fönster online.

 

 

Fler nyheter