Ett rum för dig

19 november 2019 Lily Hansen
Ett rum för dig

När någon du känt och kanske också älskat gått bort är det tungt. Det finns någon som saknas i ditt liv, och du påminns kanske också om att livet ibland kan kännas kort. Utöver känslorna är det också en ibland helt överväldigande mängd med praktiska sysslor som skall utföras. Det handlar om dokument som ska hanteras och telefonsamtal som ska ringas. Det är ägodelar som ska tas om hand, det är papper som behöver sorteras och gås igenom. Beroende på din relation till den som avlidit kan det vara ditt uppdrag att ta hand om begravning och allt som följer med en sådan. 

 

Vad innebär det att arrangera en begravningsgudstjänst?

För dig som anhörig eller vän till en avliden person handlar det mycket om eftertanke. Även om ämnet kanske inte diskuterats är det inte otroligt att du har en hum om vad som skulle passa. En blandning av musik och tal? Favoritblommor? Kanske vet du ett älskat musikstycke och säkert vet du mycket om personen. Du får hjälp av anställda på begravningsbyrå och/eller personer i kyrkan. Tillsammans kan ni utforma en begravningsgudstjänst i Hudiksvall som passar din kära. Praktiska ting löser sig med erfaren hjälp.

 

Gäster och förtäring

Det är en god och enkel idé att arrangera så att det serveras någon typ av förtäring i samband med begravningen, och då gärna i nära anslutning till kyrkan. Det blir ett naturligt avslut på en dag som kanske känts tung. Det finns säkert många bra ställen där detta kan ordnas men ett bra förslag finner du här. Ett tryggt och lugnt stöd när sorgen är tung och livet gör ont. En hand som stödjer och visar vägen när du inte orkar lyfta blicken. En möjlighet att göra en begravning till ett fint och vackert minne och en hyllning till livet och den avlidna.

Fler nyheter