Ett liv med lagom doser av äventyr

09 juni 2020 Mikael Barani

Att allt fler ser sig ut i skog och mark kan ses som ett bevis på att vi allt mer längtar tillbaka ut till den grönska som våra förfäder verkade i. Det finns helt enkelt ett sug efter att återknyta till resten av naturen – att känna oss sammankopplade med allt det som omger oss.

Kanske låter det som rena flummigheten i vissas öron. Kanske är detta i sin tur ett resultat av att vi under kort tid, rent eovlutionärt, har gått från att behöva odla och jaga till att kunna gå till affären och köpa mat. När man inte längre behöver anstränga särskilt mycket sig för att bli mätt blir saker och ting väldigt annorlunda.
Plötsligt känner man kanske inte längre någon vördnad inför det liv som ges för att vi ska få leva vidare.

Testa själv att bara tälta ute en natt i sommar. Det kommer garanterat att ge nya infallsvinklar på livet.
Kanske inser du vilken utsatthet det innebar att inte kunna låsa om sig för allt som lurade ute i natten. Nu har vi förstås drivit ut rovdjuren från de flesta bebyggda områden men det kittlar ändå fantasin.

Den som vill ta det hela lite längre ser till att få användning för sina ridkurser i Stockholm. Lek lite cowboy och packa din campingutrustning på hästryggen. Då snackar vi äventyr. 
Tänk att ta sig fram längs grusvägar och undangömda passager tillsammans med hästen. Komplettera med en hund också och det kommer nästan att kännas som om att du är en utforskare från svunna tider. 

Det gäller alltså att själv skapa förutsättningarna för att komma ut ur civilisationen. För i all sin bekvämlighet så gör den också livet lite… för bekvämt. 
Vi behöver lite äventyr och osäkerhet, i lagom doser, för att känna att vi verkligen lever. Annars blir livet tråkigt.

Fler nyheter