Det exotiska landet

Det exotiska landet

Det är lätt att ta saker för givna. Det hör på något sätt till tingens natur att glömma bort det magiska som finns framför en. Men bara för att man själv uppfattar saker på ett sätt så betyder det inte att läget faktiskt är så.

En av de saker som vi lätt tar för givna är landet som vi bor i. Speciellt nu när hösten börjar göra sig påmind.
Då är det lätt att börja drömma sig bort till varma temperaturer. Gräset är ju som bekant alltid grönare på andra sidan. 
Men för den som har färdats genom Svea rike så blir det uppenbart vilken exotisk plats vi bor på. Bara att vi har så väldigt distinkta årstider gör att det är något magiskt över varje säsong.

För oss som bara kör bil hägrar alltid tanken att ta mc-kort och åka genom landet. Det är något romantiskt med bilden av den ensamma nomaden, sittandes på sin hoj medan landskapet susar förbi.
Det trista är förstås om något oförutsett händer, och man inte har förberett med en tur bland mc-tillbehören på Motorbikers.se. “Alltid redo!”, som scouterna säger.

Tänk bara på spännvidden mellan Skånes platta åkerlandskap och Norrlands fjäll. Men det är klart, en resa på längden genom Sverige motsvarar flera länder nere på kontinenten. Det är något som man kanske glömmer bort eftersom vi ur ett befolkningsmässigt perspektiv är rätt få häruppe.

Nu rapporterar dessutom de som kan tolka vädergudarna att det blir en dos sommar till. Ett sista tillfälle att njuta av solens värme innan hösten bryter igenom.

Så har du en båge, eller varför inte bara en cykel, ta tillfället i akt!
Man behöver ju inte ta sig särskilt långt för att hitta det exotiska och unika. Ibland så räcker det med att bara ta sig utanför staden för att hitta lite outforskad magi.