Den välbehövd vilan

28 januari 2020 Mikael Barani
Den välbehövd vilan

Det brukar sägas att hunger är den bästa kryddan.

Frågan är om det finns något liknande uttryck för att sova. ”Trötthet ger den bästa sömnen” låter ju lite platt.

Men är det något som skapar riktigt bra sömn så är det den trötthet som man upplever efter en riktigt lång dag ute i skogen. Att vandra är bra för oss människor på så många plan, och framför allt så gör gåendet oss trötta. Särskilt om vi är ute på en längre tur och behöver bära lite packning på ryggen. När man liksom kan känna tyngden på höfter och anklar – det är då man vet att man kommer att sova gott när kvällen vår kommer.

Speciellt gäller detta om man har den goda vanan att göra vandringar till en familjeutflykt. Har man mindre barn så kan det ibland krävas en del uppmuntrande för att se till att samtliga deltagare orkar fram till mål.

Men väl hemma, det är då man riktigt känner att man har förtjänat en god natts sömn. För även om det är underbart att röra sig ute bland träd, gräs och stenar så är faktiskt känslan att att komma hem en stor del av upplevelsen.

Speciellt om man har en säng som man riktigt trivs i som väntar. Visst har vi alla sovit på skumgummimadrasser och liknande under studentåren. Det funkar ju så klart. Men det är först när man hittar en riktigt klockren sovlösning som nattens vila får det där lilla extra.

Bättrenätter.se erbjuder en massa olika sängar så att du kan hitta den som uppfyller just dina behov. Se de olika modellerna här och kolla runt lite innan du bestämmer dig. Har du funderingar så är det bara att du hör av dig till personalen så svarar de på dina frågor.

Nu återstår endast att önska dig en god natts sömn.

Fler nyheter