Billackering i Lund fixar repor i lacken

08 februari 2022 jonas olsson

editorial

“Akta lacken!” vrålar du till den förbipasserande flocken av LTH-studenter på sina cyklar. Ett tjugotal ungdomar i gula overaller tränger sig förbi din bil på Sankt Petri Kyrkogata i centrala Lund. De har så sabla bråttom, de där lundastudenterna. Och de beter sig som om att de precis har lärt sig att cykla. Noll respekt för sin omgivning. Allra minst för lacken på din nylackerade bil. Vilket visar sig genom den långa repa de lämnade efter sig på vänstra sidan.

Du suckar och vill inget hellre än att stoppa en pinne mellan ekrarna på den cyklist som skrapade din bil med sin cykel. Men det är lönlöst. Hela gänget är redan borta med vinden. Det enda du kan göra nu är att begrunda den långa repa i lacken som stirrar tillbaka på dig. Nu finns det två konkreta alternativ för dig. Antingen accepterar du repan och lär dig att leva med den. Eller så lämnar du in bilen hos någon som är duktig på billackering i Lund.

 

billackering lund

Cyklisternas fel

Troligen väljer du det senare alternativet. Det vill säga att lämna in bilen för att reparera lacken. Det är inget vidare att köra omkring med en ful repa i lacken. Folk kommer att döma dig och tro att det är du som ansvarig för den, snarare än de där cyklande studenterna. Du kanske inte bryr dig om vad folk tycker och tänker, men du bryr dig kanske desto mer om hur din bil ser ut. Och hur den mår. Då måste du hjälpa den med lacken.

Visst, du kan ju försöka fixa lacken själv. Men det är en dålig idé. Det är alltid bättre att lämna in bilen för en professionell billackering i Lund och få det ordentligt gjort redan från början. Och försök i fortsättningen att hålla dig undan oförutsägbara cyklister.

Fler nyheter