Arborist i Lund

02 maj 2022 patrick pettersson

editorial

Träd i bebyggda miljöer är viktiga ur många aspekter. De bidrar till biologisk mångfald och är en boplats för både fåglar och insekter. Träden hjälper också till att rena luften, och på sommaren när solen strålar så ger de en behaglig skugga. Träd ger oss helt enkelt en grön och skön miljö att vistas i, men för att träden ska må bra och inte orsaka problem så måste vi ta hand om dem. Det är här som arboristen kommer in.

En arborist har specialkunskaper om träd och ser till att de är starka, fina och säkra genom att beskära och eventuellt fälla dem. Ibland kallas också arboristen för en trädfällare. När du söker efter en arborist i Lund är du välkommen att besöka https://www.aliasarborist.se/arborist/arborist-i-lund för professionell och säker trädvård.

image

Arboristens vanligaste arbetsuppgifter

En arborist kan arbeta med träd i olika miljöer, bland annat i privata trädgårdar, parker, kyrkogårdar och stadsmiljöer. Några av arboristens vanligaste arbetsuppgifter är:

  • Att fälla träd som är skadade eller utgör en risk för närliggande hus
  • Att beskära träd och buskar och ta bort döda och skadade grenar
  • Att inventera och göra riskbedömningar av stora trädbestånd i bland annat parker och på kyrkogårdar.

Arborister kan också hjälpa till med till exempel stubbfräsning, akut trädvård och plantering av nya träd och buskar.

H3 Hur arbetar en arborist?

I de flesta fall klättrar arboristen upp i träden för att kunna utföra sitt arbete. En arborist måste alltså ha god fysisk kondition, vara smidig och kunna hantera höga höjder utan problem. För att öka säkerheten använder hen rep och säkerhetssele. 

Ibland – särskilt när det gäller riktigt stora träd – kan arboristen också använda en skylift. En arborist använder både hand- och motorsågar. Det viktigaste är att träden inte skadas. Visste du förresten att ordet arborist kommer från ordet arbor som betyder träd på latin?

Fler nyheter