Använd golvlampor som mångsidiga ljuskällor

18 maj 2020 Cecilia Olsson

Golvlampan är en av de mest variationsrika lampor man kan ha i hemmet. Den kan enkelt flyttas runt om den behövs på en annan plats eller om man vill möblera annorlunda. En bordslampa går i och för sig också att flytta runt men den ger sällan så bra sken som en golvlampa, med det sagt så är det bästa att blanda de olika typerna av lampor så att de kan komplettera varandra. 

Många fördelar med en golvlampa

En golvlampa är optimal att ha som belysning då man sitter i soffan eller fåtöljen och läser. Den kan även användas till att punktbelysa detaljer som man vill framhäva i hemmet. Ytterligare en fördel med golvlampan är att den kan placeras bakom soffor och möbler utan att döljas tack vare sin höjd. 

Vad ska man tänka på när man väljer golvlampa?

När man ska välja en ny golvlampa så bör man först och främst gå efter vad man tycker är snyggt, men man vill även att den ska passa in i den befintliga inredningen, om inte den också ska bytas ut förstås. Har man en tydlig stil i rummet så kan det passa bäst att fortsätta på den om man inte vill att golvlampan ska sticka ut för mycket. Genom att följa färger och material som den övriga inredningen går i så är chansen stor att lampan passar in perfekt. Vill man kunna variera så kan en golvlampa med utbytbar skärm vara ett bra alternativ och vill man ha den placerad intill en vägg så ska man tänka på att köpa en golvlampa som har platt eller oval skärm. Det är också klokt att investera i en lampa av hög kvalitet eftersom man vill kunna ha glädje av den i många år framöver. 

Man hittar snygga och användbara golvlampor på https://www.lampemesteren.se/golvlampor/. Hos Lampemesteren hittar man ett brett sortiment av designlampor till bra priser. 

Fler nyheter